Even voorstellen

Radboud Pöpping, Psychosomatisch- en Algemeen Oefentherapeut

Mijn naam is Radboud Pöpping, geboren in 1961. Ik ben getrouwd, heb 2 dochters en ben woonachtig in Dieren.

Voor mij is het letterlijk en figuurlijk “in beweging zijn” een inspirerend gegeven. Door de jaren heen heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten. Mijn aanpak kenmerkt zich door een rustige aandacht voor hoofd, hart en lichaam.

Huidige werkzaamheden:

  • Algemeen en Psychosomatisch Oefentherapeut in Praktijk De Spreng en bij Fysiotherapie Het Centrum in Dieren.
  • Docent Psychosomatiek aan de Opleiding Psychosomatische Oefentherapie te Baarn.

De afgelopen jaren heb ik diverse bij- en nascholingen gevolgd. Erg enthousiast ben ik bijvoorbeeld over  ‘Systemisch werk (Familieopstellingen) voor de individuele praktijk’ en de methode ‘Voice Dialoque’. Daarnaast heb ik mij verder verdiept  in rouw- en verliesbegeleiding via de methode Verliescommunicatie en diverse andere interventies.

In 2016 heb ik de opleiding tot NARM (Neuro Affectief Relatie Model) therapeut afgerond, een 2-jarige opleiding van Dr. Larry Heller. Psychosomatische klachten worden hier herleid tot fysieke verstoringen als gevolg van een persoonlijke ontwikkelingsstijl. Deze ontwikkelingsstijl beïnvloedt ons geestelijk en fysiek functioneren. De NARM therapeut gebruikt lichamelijke en psychologische aspecten om zo het zelfregulerend vermogen van de cliënt te verbeteren. NARM is een ‘hier en nu’ therapie.