Even voorstellen

Radboud Pöpping, Psychosomatisch- en Algemeen Oefentherapeut

Mijn naam is Radboud Pöpping, geboren in 1961. Ik ben getrouwd, heb 2 dochters en ben woonachtig in Dieren.

Voor mij is het letterlijk en figuurlijk “in beweging zijn” een inspirerend gegeven. Door de jaren heen heb ik een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen met psychosomatische klachten. Mijn aanpak kenmerkt zich door een rustige aandacht en interesse voor wat zich aandient in hoofd, hart en lichaam.

Huidige werkzaamheden:

In mijn werk heb ik regelmatig bij- en nascholingen gevolgd. Erg enthousiast ben ik bijvoorbeeld over  ‘Systemisch werk (Familieopstellingen) voor de individuele praktijk’ en de methode ‘Voice Dialoque’. Daarnaast heb ik mij verder verdiept  in rouw- en verliesbegeleiding via de methode Verliescommunicatie en diverse andere interventies. Van 2010 t/m 2020 was ik docent aan de Opleiding Psychosomatische Oefentherapie.

In 2016 heb ik de opleiding tot NARM (Neuro Affectief Relatie Model) therapeut afgerond, een 2-jarige opleiding van Dr. Larry Heller. Psychosomatische klachten worden hier herleid tot lichamelijke verstoringen als gevolg van een persoonlijke ontwikkelingsstijl. Deze ontwikkelingsstijl beïnvloedt ons geestelijk en fysiek functioneren. De NARM therapeut gebruikt lichamelijke en psychologische aspecten om zo het zelfregulerend vermogen van de cliënt te verbeteren. NARM is een ‘hier en nu’ therapie.